(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Θεοφανείων

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το πρωί της Τετάρτης 5 του μηνός Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε των Ακολουθιών των Μεγάλων Ωρών και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατόπιν άκουσε εις την Αίθουσα του Επισκοπείου, τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Θεοφανείων, τα οποία τραγούδησαν οι νέοι και νέες της πόλεως του Λαγκαδά, εις τους οποίους ευχήθηκε την παρά του Θεού Θεία Φώτιση εις την πορεία της ζωής τους.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε μέσα σε κλίμα λαμπρότητας ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον πάνσεπτο και περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των ομιλιών του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθη εκτενώς στην Μεγάλη Εορτή της Θείας Επιφανείας, υπογραμμίζοντας ότι η Δεσποτική αυτή εορτή μας φέρνει πιο κοντά και μας ανακαλύπτει τον Έναν και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Είναι μέρα ιδιαιτέρας χαράς και τιμής, διότι μέσα από το Μυστήριο του Βαπτίσματος ο Θεός, δίδει στην κτίση αλλά κυρίως στον άνθρωπο της την ευκαιρία της εσωτερικής ανακαινίσεως και αναπλάσεως γενόμενος πλέον νέος άνθρωπος.

Ενώ τέλος προέτρεψε όλους τους παριστάμενους και μη, να μετάσχουν με προσευχητική διάθεση και εν κατανύξη, των αυριανών Ιερών Ακολουθιών και εν συνεχεία να παραστούν και εις την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, του οποίου η ρίψη θα πραγματοποιηθεί διαδοχικώς στα Λουτρά του Λαγκαδά, στην Λίμνη Κορώνεια και στην Λίμνη Βόλβη.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας