(Δελτίο Τύπου) Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιωάννου, εις την Αθωνική Πολιτεία

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την Αθωνική Πολιτεία, η οποία πραγματοποιήθηκε επί τη ευκαιρία της Ιεράς Πανηγύρεως της εορτή του Κτίτορα και Προστάτου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εις το Περιβόλι της Παναγίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και η συνοδεία του, επισκέφτηκαν το Ιστορικό Ιβηρίτικο Κελί του Αγίου Νικολάου (Τυπογράφου), στις Καρυές Αγίου Όρους, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, ενώ κατά την διάρκεια αυτής τους εδώθη και η ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Σκευοφυλάκιο, στο Αγιογραφείο καθώς και στα λοιπά εργαστήρια που υπάρχουν εντός του Κελίου.

Κατόπιν επισκέφτηκε την Ιερά Μονή των Ιβήρων, όπου και προσκύνησε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη εις το Καθολικό της Μονής, συμπαραστατούμενος του Ηγουμένου αυτής Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ναθαναήλ, όπου μετά το πέρας ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά επί την ανατολή του νέου Έτους, εις τους Πατέρες και τους παρισταμένους προσκυνητές, ιδιαιτέρως δε, ευχήθηκε στον προηγούμενο της Μονής π. Βασίλειο Γοντικάκη επί τη ονοματική του εορτή.