Εόρτιες εκδηλώσεις μνήμης για την άλωση της Βασιλευούσης

Με μια ιδιαίτερη και συγκινητική εορτή έκλεισαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την άλωση της Βασιλευούσης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά ,Λητής και Ρεντίνης.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί της 29/05/2011 στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου – Λαγκαδά όπου τελέσθηκε αρχιερατικό μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη στην μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και των ηρωικών συναθλητών Αυτού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εκδηλώσεις μνήμης συνεχίστηκαν στο πνευματικό κέντρο του μητροπολιτικού ναού Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά με μία συγκινητική εκδήλωση με γενικό τίτλο «Η Πόλις Εάλω» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης όπου παρουσιάστηκαν ιστορικά αποσπάσματα ,διηγήσεις και τραγούδια που αφηγούνται τελευταίες μέρες και στιγμές του Βυζαντίου και της Βασιλευούσης Πόλεως. Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο ελλογιμότατος Λέκτωρ της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Τρύφων Τσομπάνης με την συνεργασία της θεατρικής ομάδας και της χορωδίας του συλλόγου Μυγδονία όπου απόδωσαν τις ιστορικές στιγμές εκείνων των ημερών με ζωντανό και παράλληλα συγκινητικό τρόπο. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο μουσικολογιώτατος κ. Αθανάσιος Ξενούδης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης όπου εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε και εκείνος με την σειρά του στις εκείνες μελανές μέρες της Ιστορίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κατάμεστη αίθουσα και με πρωτοβουλία του Σεβασμίωτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη έψαλλαν την φήμη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας