(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κωμοπόλεως των Λαγυνών, μετέβει την Κυριακή, προ της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, 14 του τρέχοντος μηνός Αυγούστου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, όπου και προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τους Ιερείς και τους Διακόνους του ενοριακού Ναού της περιοχής.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Δωρόθεος Νεοφύτου, ο οποίος και ανέλυσε εκτενώς τα θεολογικά μηνύματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής.

Στην σύντομη προσλαλιά του, προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί της Θείας Χάριτος, περί του Λόγου του Κυρίου, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι Ένας, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στο χωρίο της Αποστολικής Περικοπής «ἐγὼ μέν εἰμι Παύλου, ἐγὼ δὲ ᾿Απολλώ, ἐγὼ δὲ Κηφᾶ, ἐγὼ δὲ Χριστοῦ», τονίζοντας ότι θα πρέπει μέσα στην Εκκλησία να είμαστε όλοι με τον Χριστό και όχι προσωποπαγείς. Θα πρέπει να έχουμε Πνεύμα Ενότητος και μεταξύ μας αλλά και ως Έθνος, σημείωσε ο Μητροπολίτης, για να καταλήξει ευχόμενος ενόψει της επερχόμενης εορτής της Κοιμήσεως της « Μητέρας όλων μας», της Παναγίας μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας