(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, τελέσθηκε το απόγευμα της 14ης του μηνός Αυγούστου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, της Κοιμήσεως και την εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον πανηγυρίζοντα και περίλαμπρο ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πλήθους πιστών και προσκυνητών που συνέρευσαν και εφέτος για να ανάψουν ένα κερί, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής υποκλινόμενοι με πίστη και ευλάβεια στην Χάρη Της, παρέστησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος και της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και των Πολιτιστικών φορέων.

Μετά το πέρας της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου με το πάνσεπτο σώμα της Θεομήτορος, στους δρόμους του Λαγκαδά, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο Της Πλατυτέρας των Ουρανών.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του λεγομένου και «Πάσχα του καλοκαιριού», θα κορυφωθούν την 15η Αυγούστου με την τέλεσε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας θα ψαλούν και τα Εγκώμια συμφώνος με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας