(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Ιερά Μνήμη της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Mετά πάσης λαμπρότητος και με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε και εφέτος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, το επονομαζόμενο και «Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων της πόλεως του Λαγκαδά, ήταν ο πανηγυρίζων και περικαλλέστατος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου και τις δύο ημέρες ήταν γεμάτος από πλήθος ευσεβών Χριστιανών όλων των ηλικιών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στο νόημα και τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας μας.

Εν συνεχεία, και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, ενώ προ της απολύσεως εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου πέριξ του ανθοστόλιστου Επιταφίου Της σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που προσήλθε για να τιμήσει τη Μητέρα όλων μας, συμμετέχοντας προσευχιτικός και με υποδειγματική υπομονή ανέμεναν μετ’ ευλαβείας να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής, η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη ενδόξω Κοιμήσει της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα, εκφράζοντας εκ βάθους ψυχής τις Πατρικές του ευχές.

Μπορείτε να διαβάσετε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, επί τη εορτή της Κοιμήσεως και την εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, πατώντας εδώ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας