(Δελτίο Τύπου) Η αρχή της Ινδίκτου εις το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, εορτάσθει εις την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, η εορτή της νέας Ινδικτίωνος και η Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η Ιερά Εικόνα ευρίσκεται εις τον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς επίσης και η ημέρα υπέρ της προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντος.

Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου ε.έ., η Α. Θ. Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εχοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, εν τω Ι. Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συνχοροστατούντων πλειάδος Ιεραρχών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνη κ. Ιωάννης.

Εν συνεχεία ανεγνώσθη υπό του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, το Μήνυμα της Α.Θ.Π. κ.κ. Βαρθολομαίου, για την ημέρα υπέρ της προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία έχει θεσπιστεί από την 6η Ιούνιου 1989, μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου κατά την διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη υπό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικομενικού Πατριάρχου η νενομισμένη ευχή και Πράξις της νέας Ινδικτιώνος, την οποία και υπόγραψαν κατά την σειρά των πρεσβείων όλοι οι παριστάμενοι Αρχιερείς.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας