(Δελτίο Τύπου) Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο εις τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Θεσσαλονίκης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 30 ετών από τον Εγκαινιασμό του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε την Κυριακή 20 του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου ε.έ., λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο καθώς και το Ιερό Μνημόσυνο των Κτητόρων και ευεργετών του περικαλλούς τούτου Ναού, ο οποίος αυτές τις ημέρες φιλοξενεί την Τιμία Εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσεται εις της Ιερά Μονή Δαδιάς ΠαναγίαςΈβρου.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστει ο Παναγίωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθινος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος, Θερμών κ.κ Δημητρίου και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου, τους οποίους και πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαδιάς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λημναίος καθώς και πολλοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου και Θεσσαλονίκης.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε για να προσκυνήσει και λάβει την Ευλογία της παρουσίας της Τιμάς Εσθήτος της Παναγίας, ο πολιός Γέροντας και Ποιμενάρχης των Θεσσαλονικέων, Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αναλύοντας εκτενώς τα νοήματα Αυτής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε θέματα της συγχρόνου επικαιρότητος, υπογραμμίζοντας προς όλους τους παρισταμένους την αναγκαιότητα της γνώσεως της Ιστορίας του ‘Έθνους και της Πατρίδος μας.

Προ της Απολύσεως του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε όλους του παριστάμενους Αρχιερείς και Ιερείς καθώς και του ευσεβείς Χριστιανούς, που προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους, την σημερινή εορτή και επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας