(Δελτίο Τύπου) Η Ακολουθία του Εσπερινού και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου - Σοχού

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 13 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου εις τον Ιερόν Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε με υποδειγματική τάξη και κατάνυξη που χαρακτηρίζει την σημερινή ημέρα της παραδόσεως του Μυστικού Δείπνου, ώστε να μεταλάβει των Αχράντων Μυστήριων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο περί της παραδόσεως στην Εκκλησία του Μεγίστου Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας καθώς επίσης και στις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για τον καθένα τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, η αγάπη της συγνώμης θα πρέπει να πρυτανεύει στην ζωή μας. Καταλήγοντας, και αφού ευχήθηκε προς όλους ενόψει της εορτής του Πάσχα, σημείωσε ότι λόγω των ημερών πολλοί θα είναι εκείνοι που θα προκαλέσουν με την συμπεριφορά και τα λεγόμενα τους, εμείς δεν θα πρέπει να κρατήσουμε κακία σε κανέναν διότι δεν έχουμε εχθρούς αλλά αληθινή αγάπη στην καρδιά μας προς όλους.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά εδέχθη εις τα Γραφεία της Μητροπόλεως αντιπροσωπεία της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, η οποία και παρέδωσε εκ μέρους του Διοικητού της Ταξιαρχίας κ. Κωστάκογλου Σωτήριο, δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα για τους οικονομικά ασθενέστερους αδελφούς μας.

Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου, εις τον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Μελισσοχωρίου και εν συνέχεια μεταβεί εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου, όπου και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νιπτήρος (Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης), ομιλώντας καταλλήλως προς τους παρισταμένους Πιστούς.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας