(Δελτίο Τύπου) Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα κατά το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδικίων, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής και εν συνεχεία η Ιερά Λιτάνευσις του Σεπτού Λειψάνου και της παλαιάς Εικόνος του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος προς το ευλαβές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και της Ιεράς Λιτανεύσεως, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδά.

Ανήμερα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος και άγει τα ονομαστήρια του, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφίλεστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, ενώ προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μετέφερε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και του Ιερού Κλήρου, τις Ευχές για Έτη Πολλά προς τον εορτάζοντα Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδικίων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέττας, ενώ προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου εις τον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας των Λαγκαδικίων, π. Αθανάσιο Γαλάτα, προτρέποντας τον να συνεχίζει το έργο που επιτελεί με αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας