(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Επτά Παίδων Μακκαβαίων

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την μνήμη των Επτά Παίδων Μακκαβαίων και της μητρός αυτών Σολομονής, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τις ενορίες του Λοφίσκου και του Κρυονερίου καθώς επίσης και με τους ομώνυμους Πολιτιστικούς Συλλόγους των περιοχών.

Το απόγευμα της 31ης Ιουλίου ε.έ., και με την συμμετοχή πλήθος πιστών είς το γραφικό Εξωκλήσι των επτά Μακκαβαίων Παίδων, το οποίο βρίσκεται στην διασταύρωση των δρόμων του Κολχικού και των Πέντε Βρύσεων με κατεύθυνση προς το Σοχό, πραγματοποιήθηκε αρχικώς η Υποδοχή της Εικόνος των Επτά Παίδων Μακκαβαίων, η οποία και φυλάσσεται εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου, και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το οποίο και πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Προ της Απολύσεως του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλισε επικαίρως περί της σημερινής εορτής καθώς και για την σημασία της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας