(Δελτίο Τύπου) Τελετή των Αγιασμών επί τῇ ενάρξῃ του νέου σχολικού έτους

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Για φωτογραφίες πατήστε πάνω. 

Την 11η του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τῇ ενάρξῃ του νέου σχολικού έτους, αρχικώς στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, εν συνεχείᾳ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και τέλος στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά και ΕΠΑΣ Λαγκαδά.

Καθ’ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αρμόδιοι σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, πολλοί γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Λαγκαδά. σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά.

Στους σύντομους χαιρετισμούς του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας για μία καλή, δημιουργική, καρποφόρα και ευλογημένη σχολική χρονιά, ευχόμενος προς όλους υγεία και δύναμη, προτρέποντας τους να έχουν αγωνιστή παρουσία ώστε να πετύχουν τους στόχους που επιθυμούν.

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα παιδιά, του δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, την συνεχή στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως για οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα ή θέμα τους απασχολεί, καθώς επίσης ανήγγειλε την επανέναρξη του νέου κύκλου διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, που πραγματοποιούνται στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα», καθώς επίσης και την επαναλειτουργία των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε την πρόθεση του για την δημιουργία πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ προσκάλεσε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να επισκέπτονται συχνά τον νέο Ιερό Ναό των Θεοφανείων που ευρίσκεται στην περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά και οποίος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στην Λειτουργική και Κατηχητική ζωή των Νέων της πόλεως μας,

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας