(Δελτίο Τύπου) Λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

 Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

Η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου ιδρυτού του Μοναχισμού και καθηγητού της ερήμου, εορτάστηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου ε.έ., με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο ευρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Μητροπόλεως.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί του προσώπου και του έργου του σήμερα τιμωμένου από την Αγία μας Εκκλησία Μεγάλου Αντωνίου.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αναστάσιος Παρούτογλου, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο του Αγίου Αντωνίου, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «αν και Ασκητής της ερήμου ο Άγιος, όταν πληροφορείτο, ότι στον κόσμο γίνονταν ταραχές και εμφανιζόταν αιρετικοί λύκοι, κατέβαινε στην πόλη και με τα λόγια, το παράδειγμά και την παρουσία του υπερασπιζόταν το ποίμνιο του Κυρίου.» Ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι «δεν είναι ο τόπος που αγιάζει τον άνθρωπο αλλά ο τρόπος και αυτόν οφείλουμε να επιδιώκουμε, έχοντας ως παράδειγμα βιωτής τον Άγιο Αντώνιο.»

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην έδρα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, όπου και ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξη του νέου έτους και ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της μονάδος.

Κατά την διάρκεια της τελετής παρέστησαν σύσσωμο το σώμα των στελεχών με επικεφαλή τον Διοικητή του Σώματος, Πυραγό κ. Δημήτριο Λουκοβίτη καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε προς όλους να έχουν συνεχώς υγεία ψυχής και σώματος για να μπορούν απρόσκοπτα να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας