(Δελτίο Τύπου) Συνοδική Θεία Λειτουργία επ΄ ευκαιρία της εορτής της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Φωτογραφικό Υλικό από την Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, το πρωί της Α' Κυριακής των Νηστειών, 25 Φεβρουαρίου 2018, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, επ΄ ευκαιρία της εορτής της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Κατά την διάρκεια της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές, Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο στοιχεία - κλειδιά, τα οποία αναδεικνύουν την κομβικότητα της Ορθοδοξίας για τον Ελληνισμό. “Ταυτότητα” και “Διαφορετικότητα”.

Προ της Απολύσεως έλαβε χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση εις ανάμνηση του γεγονότος το έτος 843μ.Χ..

Εν συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου.

Ακολούθησε εις το Προεδρικό Μέγαρο κατά το έθος το επίσημο γεύμα από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, το οποίο και προσεφέρθη στον Μακαριώτατο Πρόεδρο και στα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φωτογραφικό Υλικό από τον κ. Χρήστο Μπόνη