(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη Μητροπολίτη Πράγας κ. Μιχαήλ εις την Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Για φωτογραφίες πατήστε πάνω. 

Το πρωί της 8ης Μαρτίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη φιλοφρόνως την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πράγας κ. κ. Μιχαήλ (Εκκλησία της Τσεχίας), και της συνοδείας αυτού εις τα γραφεία της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τους, που διεξήχθη σε εγκάρδια και αδελφική ατμόσφαιρα, οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κάνοντας ειδική αναφορά στις μορφές των Θεσσαλονικέων Αγίων Αυταδέλφων Κύριλλου και Μεθόδιου και στο πλούσιο πνευματικό και ιεραποστολικό έργο που επιτέλεσαν στις εκεί περιοχές, ενώ εν συντομία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε την ιστορία της Μητροπόλεως Λαγκαδά καθώς επίσης και τις δράσεις που αναπτύσσονται στο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εις την επαρχία του Λαγκαδά, ο Μητροπολίτης Πράγας κ. κ. Μιχαήλ και η συνοδεία του, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα Σεπτά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, τα οποία ευρίσκονται εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της Όσσης, καθώς επίσης να επισκεφτούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων και τις εγκαταστάσεις τις Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και τέλος το Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως όπου είδαν ένα μέρος από την πλούσια εκκλησιαστική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας