(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου,Όσσης, Ενθρόνιση Ηγουμένης

Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011, ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου-Όσσης η οποία ιδρύθηκε με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας (Φ.Ε.Κ. 73/τ. Α΄/11-4-2011). Στο τέλος του Εσπερινού και σύμφωνα με τη μοναστηριακή τάξη πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της πρώτης Καθηγουμένης της νεοϊδρυθείσης Ιεράς Μονής, Γαληνής μοναχής.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στην προσφώνησή του, αναφέρθηκε στην αξία του μοναχικού ιδεώδους και της υπακοής τονίζοντας ιδιαιτέρως την προσφορά των μοναχών στον πνευματικά αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Στην αντιφώνησή του, ο πνευματικός της Μονής, Αρχίμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Σοχού, ευχαρίστησε τον φιλομόναχο Επίσκοπό μας, διότι από την πρώτη στιγμή της ελεύσεώς του στην επαρχία του Λαγκαδά, έδειξε την πατρική του αγάπη και αγκάλιασε όλα τα μοναστηριακά ιδρύματα της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας