(Δελτίο Τύπου) Διετές Αρχιερατικόν Μνημόσυνον του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος

Photo Gallery

Σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως τελέσθηκε σήμερα το διετές μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνος και παντών Αρχιερατευσάντων εν τῇ επαρχίᾳ ταύτῃ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ.κ. Απόστολος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Νικοδήμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, παρουσίᾳ όλου του κλήρου, των Τοπικών Αρχών, με επικεφαλής των Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Αναστασιάδη, καθώς και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του προκατόχου του, τη δράση του και την αγωνιστική του προσωπικότητα ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μιλήτου κ.κ. Απόστολο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, καθώς επίσης και τους υπολοίπους σεπτούς Ιεράρχες που με την παρουσία τους τιμούν το πρόσωπο του Μακαριστού κ. Σπυρίδωνος. Ευχαρίστησε, επίσης, για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Αναστασιάδη, τον κλήρο και το λαό καθώς και τους συγγενείς του προκατόχου του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη τρισάγιο για τον αείμνηστο Ποιμενάρχη της επαρχίας Λαγκαδά, κυρό Σπυρίδωνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, Λαγκαδά.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας