Κέντρο Νεότητας ¨Αγία Κυράννα¨

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου

Χαιρετώ τους νέους της Εκκλησίας μας και εύχομαι η Χάρις του Κυρίου να τους ενισχύει και να τους στηρίζει στον αγώνα και στην πορεία της ζωής των. Η επικοινωνία μας με τους νέους ανθρώπους είναι πάντοτε ένα γεγονός, που μας συνδέει με τα δεδομένα εκείνα που, όταν υπάρξουν στη ζωή του ανθρώπου, κανείς αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι το χρονικό διάστημα αυτό της νεανικής ηλικίας. Ο κάθε νέος, ο κάθε έφηβος, βρίσκεται μπροστά στο καινούριο ξεκίνημα, σε μια αφετηρία πορείας ζωής και επιλογών. Για αυτό ακριβώς το λόγο η Μητέρα Εκκλησία δεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα, τόσο προσευχητικά μέσα από τις ιερές ακολουθίες, σε κάθε Θεία Λειτουργία, όσο και μέσα από την ποιμαντική της μέριμνα, με τη δημιουργία ευκαιριών, οι οποίες, όταν αξιοποιούνται, δίνουν στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να αναπτύσσουν και πρωτοβουλίες μέσα από τα δεδομένα της αυτενέργειας, μέσα από τον εθελοντισμό και μέσα από τις δραστηριότητες που έχουν ως κέντρο την αγάπη προς το Θεό και προς τον άνθρωπο.

Με αυτές τις σκέψεις δημιουργήσαμε στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  Kέντρο Nεότητος που είναι αφιερωμένο στην Αγία Κυράννα, που ήτανε νέα εδώ, από την Όσσα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, και η οποία, με το φωτεινό της παράδειγμα, δείχνει το δρόμο για την αρετή, δείχνει το δρόμο για την ομολογία της πίστεως, που αυτή πρέπει να είναι σταθερά, μιας και η ίδια κατέδειξε ότι η ομολογία της πίστεώς μας πρέπει να παραμένει ακλόνητη μέχρι ακόμα και του μαρτυρίου του αίματος.

Το πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι ένα πολυδύναμο κέντρο που έχει σχέση με ποικίλες δραστηριότητες που αναφέρονται στους οραματισμούς, στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που έχει ένας έφηβος, ένας νέος άνθρωπος, καθώς προβληματίζεται και αντιμετωπίζει δυσκολίες στο χώρο της μάθησης για τον οποίο λειτουργούν τα φροντιστήρια με βάση τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία που παρέχεται σε αυτά. Επίσης, λειτουργεί Σχολή Βυζαντινής Μουσικής,  Σχολή Αγιογραφίας και άλλες ευκαιριακές συνάξεις που θα έχουν ως στόχο και ως μέλημα την κατάρτηση των νέων γύρω από θέματα πίστεως και ορθοδόξου ζωής, γύρω από θέματα πολιτισμού, μιας και πολύ σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένο τμήμα που θα ασχολείται με την παράδοση, με την πολιτισμική αναφορά και καταγραφή όλων εκείνων που συνδέονται με την τοπική ιστορία και τα τοπικά ήθη και έθιμα της περιοχής μας. Θα υπάρξει τμήμα για τον αθλητισμό, δημιουργία αθλητικών ομάδων σε βάση ενοριακής διοργάνωσης, θα λειτουργούν ομάδες από διάφορα αθλήματα και κατά αυτό τον τρόπο θα παρέχεται στη νεολαία μας η δυνατότητα να μετέχει σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν την πνευματική πρόοδο και προκοπή των νέων.

Απευθύνομαι στους αγαπητούς νέους της Ιεράς μας Μητροπόλεως, εκφράζω προς αυτούς την πατρική μου αγάπη, τη συμπαράστασή μου, και είμαι πάντοτε στη διάθεσή τους για να τους συμπαρασταθώ σε ό,τι αυτοί νομίζουν ότι είναι αναγκαία η προσωπική μου παρέμβαση. Οι πόρτες της Μητροπόλεως είναι ανοιχτές για όλον τον κόσμο αλλά με ιδιαίτερη ευαισθησία στα νιάτα μας που αποτελούν και την ελπίδα της αύριον.Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ Ιωάννης.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Πολυδυνάμου Κέντρου Νεότητας "ΑΓ. ΚΥΡΑΝΝΑ"της Ι. Μ. Λ. Λ. & Ρ.  2394020232 & 6977808833 από 09:00 έως 14:30 καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας