(Δελτίο Τύπου) Εόρτιαι Εκδηλώσεις επί τη εορτή της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνα - Αγγελίνας της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης

Photo Gallery

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης .

Κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος ετελέσθη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης την 26ην του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό όπου προσήλθε πλήθος πιστών προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη και να προσκυνήσουν τα κατά θαυμαστό τρόπο ευρεθέντα λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης παρέστη ο νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Νικηφόρος Ψυχλούδης καθώς και ιερείς και μοναχές της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας οπού και προέβη εις την πρεσβύτερον χειροτονίαν του π. Ματθαίου Στεφανίδη και την εις διάκονον χειροτονίαν του π. Κωνσταντίνου, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των αμίσθων κληρικών, τους οποίους συμβούλεψε να είναι γενναίοι, μιμούμενοι το παράδειγμα της Αγίας Κυράννης και της Αγίας Ακυλίνης καθώς επίσης να αποτελούν φωτεινές λαμπάδες που θα φωτίζουν με το φωτεινό τους παράδειγμα το ποίμνιό τους και θα το θερμαίνουν με την αγάπη τους.

Εν συνεχείᾳ, τους παρότρυνε να έχουν πάντοτε κατά νου ότι η Ιεροσύνη δεν συνδέεται με την ανθρώπινη εξουσία αλλά με την ανθρώπινη διακονία.

Τέλος αναφέρθηκε στα φρικτά μαρτύρια της Αγ. Νεομάρτυρος Ακυλίνης τα οποία η ίδια υπέστη με απόλυτη υπομονή και αγάπη προς τον Κύριον Ιησούν Χριστόν. Αυτό το οποίο χαρακτήριζε την Αγία ήταν η πλήρης αυταπάρνηση, ο ζήλος, η αφοσίωσή της καθώς και η έμπρακτη πίστη της προς τον Κύριον.

Αξίζει να σημειωθεί οτί πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού.


Ομιλία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας