(Ανακοίνωση - Πρόσκληση) Επετειακή Εσπερίδα επί τῇ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 χρόνων από της κηρύξεως της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ανακοίνωση
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Εσπερίδος πατώντας το κάτωθι σύνδεσμο: Πρόγραμμα Εσπερίδος

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, σας προσκαλεί στην επετειακή εσπερίδα, που διοργανώνεται μέσα στα πλαίσια των Συνοδικών και περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί τῇ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 χρόνων από της κηρύξεως της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με θέμα: «1821-2021 παρελθόν, παρόν και μέλλον», κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιασθούν έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας των φοιτητών του εργαστηρίου αγιογραφίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και θα ακουσθούν Βυζαντινοί Ύμνοι και επίκαιρα τραγούδια από την Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη.

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021. Ώρα 17.30
Αίθουσα Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά
 «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»


Ομιλητές:
1) Aρχιμ. Νικόδημος Σκρέττας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

2) Αιδ. Πρωτοπρ. π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής Α.Ε.Α.Θ.

3) Σταύρος Μπαλογιάννης, Ομοτιμος Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ.

4) Τρύφων Τσομπάνης, Αναπλ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

5) Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, δρ. Θ.,  ΕΔΙΠ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. – Αγιογράφος



Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως Ορθόδοξη Παρουσία 106,8fm», Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αδάμος. 

**Λόγω των ειδικών συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και υγειονομικής προστασίας κατά της Covid-19


Εκ της οργανωτικής επιτροπής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας