(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου-Ηρακλείου

Photo Gallery

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο ν Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου-Ηρακλείου επί τῇ εορτῇ της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγάλου Αθανασίου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννής παρουσία του ιερού κλήρου των τοπικών αρχών με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Λαγκαδά κ. Τσαγκαλίδη Κωνσταντίνο καθώς και πλήθους πιστών.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε υπό την συνοδεία στρατιωτικού αγήμοτος η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Αγίου Αθανασίου καθώς και η αρτοκλασία η οποία ετελέσθη στην κεντρική πλατεία της ενορίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στο βίο και την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού Αγίου της εκκλησίας ενώ παράλληλα έκανε λόγο για τη μακροχρόνια εξορία του Αγίου μέσα από την οποία διαφαίνεται ευκρινώς η αρετή της υπομονής η οποία μεταξύ των άλλων τον χαρακτήριζε.

Τέλος, προέτρεψε όλους τους παρευρισκομένους να δίδουν τη δική τους μαρτυρία πίστεως έχοντας ώς πρότυπο τον βίο των Αγίων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού προέβη στην εις πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του π. Φώτιου Αρβανιτίδη και επτά νέων αναγνωστών οι οποίοι θα διακονούν το Ιερό Βήμα και θα κοσμούν το αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας