(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων

Photo Gallery

Mε τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό προς τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Ιερό Προσκύνημα διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή Δερβενίου-Λαγυνών συνεχίστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης παρουσίᾳ του Iερού κλήρου της Μητροπόλεώς μας, των τοπικών αρχών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητος Λαγυνών κ. Τράκα Αντώνιο, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοικήσεως και της Στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής, πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής του Λαγκαδά καθώς και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα των Αγίων Ισαποστόλων Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου που μέσα από το χριστιανικό διαφωτιστικό και αποστολικό έργο τους υπηρέτησαν το θέλημα του Θεού και οδήγησαν στο δρόμο της σωτηρίας τούς λαούς των χωρών των Σλάβων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί τῇ ευκαιρίᾳ της συμπληρώσεως 1560 ετών από τον εκχριστιανισμό των Σλάβων το προσεχές έτος 2013 οργανώνονται σημαντικές λατρευτικές και πολιτιστικές εόρτιες εκδηλώσεις στις Σλαβικές Εκκλησίες προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα λάβει μέρος στο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, όπου και θα μεταφέρει αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των μαθητών των Αγίων. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα διεξαχθεί στη Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» Θεολογικόν Συμπόσιον με θέμα: «Μνήμη των Ισαποστόλων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Ελλήνων Θεσσαλονικέων».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας