(14.05.2012) Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιωάννου στο 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Την Δευτέρα, 14 Μαίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης επεσκέφθη το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας υποδέχθηκε το διδακτικό προσωπικό και τον ξενάγησαν στους χώρους του Γυμνασίου και της Βιβλιοθήκης την οποία και χαρακτήρισε πλούσια σε πνευματικό υλικό και άρτια οργανωμένη και επήνεσε την προσπάθεια για την ευγένη προσπάθεια του Σχολείου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μίλησε στους μαθητές κάνοντας λόγο για τη γενοκτονία των Ποντίων ενόψει της προσεχούς επετείου. Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικώς στην κρισιμότητα των ημερών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι η Εκκλησία είναι ο κλήρος και ο λαός ενωμένος, που μαζί αποτελούν το σώμα της Εκκλησίας η οποία είναι Μητέρα φιλόστοργος και στέκεται με αγάπη κοντά στα παιδιά της.

Μετά το τέλος της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήσεις και απήντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στις εξετάσεις της φετινής χρονιάς και καλή πρόοδο. Τα παιδιά ενθουσιασμένα ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη και δέχθηκαν μια εικόνα αναμνηστική της επισκέψεως του.