(Φωτογραφικό Υλικό) Επιμνημόσυνης Δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Photo Gallery

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Επιμνημόσυνης Δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων η οποία ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Στην επιμνημόσυνη Δέηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, ο ∆ιοικητής της 194ης MLRS, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τµήµατος Λαγκαδά, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά, εκπρόσωποι των φορέων πολιτισμού και της μαθητειώσης νεολαίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπείες Ποντιακών Συλλόγων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και υπογράμμισε τις σκοπιμότητες αυτών των ενεργειών εις βάρος των Ποντίων, τονίζοντας ότι ο ξεριζωμός του Ελληνισμού δεν σταμάτησε τότε αλλά συνεχίζεται και σήμερα με άλλες μορφές που απειλούν το ένδοξο γένος των Ελλήνων.

Μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης Δεήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρουσίᾳ των αρχών της πόλης και πλήθους λαού, μετέβησαν στο χώρο του Ηρώου Λαγκαδά, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το βράδυ, μετά το πέρας του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, όπου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, την οποία οργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με του Ποντιακούς συλλόγους του Λαγκαδά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας