(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ι. Παρεκκλήσιο των Δώδεκα Αποστόλων-Σοχού

Photo Gallery

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στις 28 Ιουνίου ε.έ. στο Ιερόν Παρεκκλήσιον των Δώδεκα Αποστόλων Σοχού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πριν την τέλεση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευσις των Σεπτών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοχού στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Δώδεκα Αποστόλων με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε εκτενώς στο άξιον τιμής και μιμήσεως φωτεινόν παράδειγμα της μετά δακρύων μετανοίας του Πέτρου και της μεταστροφής του διώκτου Σαούλ εις Απόστολο των Εθνών Παύλου, τονίζοντας ότι το αναγκαίο σήμερα για όλους μας είναι η μετάνοια και η βίωση των δύο καταστάσεων που όταν συνδεθούν με το γεγονός της παρουσίας του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού στην ζωή μας τότε όλα μπορούν να προσανατολιστούν στην βεβαία πορεία που οδηγεί στην σωτηρία και στην λύτρωση και κατ΄αυτόν τον τρόπο η ελπίδα για διέξοδο από τα αδιέξοδα του παρόντος αποτελεί βέβαιο γεγονός.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας