(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη ομάδας προσκυνητών από την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγητρίας Πορταριάς-Βόλου

Tην Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επισκέφτηκε την Πέμπτη 05 Ιουλίου ε.έ ομάδα προσκυνητών από την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγητρίας Πορταριάς (Μετόχιον Ι.Μ. Φιλοθέου Αγ. Όρους).

Οι προσκυνητές με επικεφαλής τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Καρακάλου Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο, έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιωάννη στην Αίθουσα της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε σύντομα στη μακρόχρονη ιστορία της περιοχής του Λαγκαδά και στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ παράλληλα έκανε εκτενή λόγο για τα χρονικά της ευρέσεως των Σεπτών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Κυράννης και Ᾱκυλίνης-Αγγελίνης, τα οποία ευρέθησαν προσφάτως στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου το λόγο πήρε ο Καθηγούμενος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Φίλοθεος, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αβραμιαία φιλοξενία του.

Κατόπιν και μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως το Εκκλησιαστικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως καθώς και το προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης. Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων όπου και προσκύνησαν ένα από τα παλαιότερα αντίγραφα της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Καζάν ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν και στους χώρους της Μονής. Τέλος, επισκέφτηκαν και τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας καθώς επίσης και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας