(Φωτογρ. Υλικό) Προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγ. Όρος πραγματοποίησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης

Photo Gallery

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε τις μέρες αυτές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Ιβήρων η οποία ετελέσθη επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και του Αρχιερατικού Μνημοσύνου επί τη συμπληρώσει εννέα ετών από τη κοίμησή του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος εκοιμήθη οσιακά στο Ιερό κάθισμα της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης».

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη εις την Ιερά Μονή Καρακάλου και έλαβε μέρος στο Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαρίων Κτητόρων της Ιεράς Μονής εις το οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προέστη των Ιερών Ακολουθιών επί τη Ιερά Μνήμῃ των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Καρακάλου και συγχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων κ.κ. Χριστοφόρος.

Στο διάστημα παραμονής του στο Περιβόλι της Παναγίας του εδόθη η ευκαιρία να προσκυνήσει την εφέστια και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν», η οποία φυλάσσετε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και κατόπιν συναντήθηκε με τον Πρωτεπιστάτη π. Μάξιμο Ιβηρίτη, ο οποίος και τον ξενάγησε στο κτηριακό συγκρότημα της Ιεράς Κοινότητος.

Επίσης, εκτός από την Ιερά Μονή των Ιβήρων, όπου και διέμεινε, επισκέφθηκε και τις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Φιλοθέου καθώς και την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στην οποία είχε συνάντηση με τον Καθηγουμένο αρχίμ. Γαβριήλ, καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέαν, ο οποίος τις ημέρες αυτές πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη εις το Άγιον Όρος, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μιχαήλ (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας