(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής-Κολχικού

Photo Gallery

Την Κυριακή 22 Ιουλίου ε.έ, ημέρα μνήμης της Μαρία της Μαγδαληνής της Μυροφόρου και Ισαποστόλου, και Μαρκέλλης της Παρθενομάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής – Κολχικού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και μεταξύ των άλλων τόνισε ότι σήμερα εκείνο που έχει ανάγκη ο λαός, αλλά και όλοι μας, είναι ο επανευαγγελισμός μας ακούγοντας όλοι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και κατανοώντας το αληθινό μήνυμα αυτού. Τόνισε δε, ότι δεν είμαστε μια απλή θρησκεία ή θρησκευτική κοινότητα αλλά είμαστε η Εκκλησία του Χριστού και εκείνοι που αξιωθήκαμε να ζούμε την φανερωθείσα και φανερωμένη αποκάλυψη του ουρανού επί της γης, συνδέοντας την ζωή μας με την ζωή του Αναστημένου Χριστού έχοντας προοπτική ζωής αιωνίου. Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προέτρεψε όλους μας να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να συναντήσουμε τον Αναστημένο Χριστό και με αυτό τον τρόπο η Βασιλεία των Ουρανών δεν θα είναι κάτι που θα το προσδοκούμε στο μέλλον αλλά θα είναι κάτι το οποίο θα το ζούμε από αυτή την ζωή νιώθοντας μέσα μας τον Χριστό όπως μας λέγει και ο Κύριος «ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἐντός ὑμῶν ἐστιν» (Λουκ. ιζ', 21).

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου πατήστε παρακάτω:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας