(Δελτίο Τύπου) Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Αγ. Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής

Photo Gallery

Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Αντωνίου, Σπυρίδωνος και Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Μεγάρου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας και πλήθος πιστών.

Κατόπιν, τελέσθηκε Δοξολογία όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης αναφερόμενος στην πολιούχο και προστάτιδα της πόλεως και της επαρχίας Λαγκαδά Αγία Παρασκευή, τόνισε ότι πρόκειται για την κατεξοχήν Αγία της αγάπης η οποία συμπαρίσταται στον πόνο, την δοκιμασία και την οδύνη του λαού καθώς επίσης και σ΄αυτούς που καταφεύγουν στην χάριν του Κυρίου Ιησού Χριστού μέσω των ακατάπαυστων δεήσεων. Ανέφέρε επίσης ότι το Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών κατά την περίοδο αυτή και ανακοίνωσε την έναρξη των εόρτιων εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και στα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγ. Παρασκευής.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά Αγίας Παρασκευής θα κορυφωθούν την Τετάρτη 23 Ιουλίου με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και της Ιεράς Λιτανείας του σεπτού Λειψάνου και της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στην πόλη του Λαγκαδά.
Την, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά στο οποίο θα προεξάρχει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και κατόπιν θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις πλησίον του Μουσείου με τη συμμετοχή συλλόγων και χορωδιών της περιοχής του Λαγκαδά.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει έως την 27ην Ιουλίου. Σε όλο αυτό το διάστημα θα τελούνται καθημερινώς Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 07:30π.μ, Εσπερινός και Παράκληση στις 19:00μ.μ. καθώς επίσης και Αγρυπνία στις 21:30μ.μ.

Για να δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου πατήστε παρακάτω:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας