(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου - Λαγκαδά

Photo Gallery

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας καθώς και της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παμμακαρίστου(15ος αιώνας) η οποία και λιτανεύτηκε για πρώτη φορά.

Στην κεντρική πλατεία της πόλεως μας πραγματοποιήθηκε η Αρτοκλασία στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μίλησε για το νόημα και τη σημασία της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, το επονομαζόμενο και Πάσχα του Καλοκαιριού, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: