(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γεννέσιου της Θεοτόκου

Photo Gallery

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γεννέσιου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας της Περπατούσης»Ηρακλείου- Λαγκαδά, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος και ομίλισε επίκαιρος αναφερόμενος εκτενώς στο γεγονός της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Προσκύνημα, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν την Θαυματουργό εικόνα της «Παναγίας της Περπατούσης» η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Προσκυνήματος , παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Διοικητής της 34ης ΜΚ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Δήμος Κλειτσιώτης, ο Διοικητής της 194 ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) κ. Ιωάννης Μουστάκης, η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου κα. Πολίτου Αικατερίνη καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του Στρατού και της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος της «Παναγίας της Περπατούσης.