(Δελτίο Τύπου) Μ. Παρασκευή, Ακολουθία του Επιταφίου και των Εγκωμίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Λαγκαδά

Photo Gallery

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η Ακολουθία του Επιταφίου και των Εγκωμίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στο γεμάτο από πλήθος πιστών τον οποίο τα πρόσωπα όλων ήταν θλιμμένα και με ταπείνωση στέκονταν μπροστά στον ανθοστόλιστο επιτάφιο που τόσο επιμελώς στόλισαν οι Ιερείς και οι κυρίες του Ναού, παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου και της ΔΗ.ΜΑΡ. κα Κατερίνα Μάκρου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας του Λαγκαδά, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των πολιτιστικών φορέων της επαρχίας μας.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού και της φιλαρμονικής ορχήστραs του Δήμου Λαγκαδά "ΟΡΦΕΑΣ", πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Επιταφίων από τις ενορίες της πολέως του Λαγκαδά, στην κεντρική πλατεία, η οποία κυριολεκτικά κατεκλύσθη από τον κόσμο, προς τον οποίο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγους αγάπης, πατρικές ευχές καλώντας τους πιστούς να δίδουν διαρκώς ομολογία πίστεως και μαρτυρία Χριστού, όπως την έδωσαν με τη συγκλονιστική παρουσία τους αυτή τη μοναδική βραδιά του Επιταφίου Θρήνου.