(Δελτίο Τύπου) Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Photo Gallery

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή των εορτών και η πανήγυρη των πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Πλήθος πιστών, μικροί και μεγάλοι, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, τον Διοικητή της 194 MLRS Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Ιωάννης Μουστάκη, εκπροσώπων όλων των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες από το ανέσπερο φως, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο χώρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, για να ακούσουν τον νικητήριο παιάνα, της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη»

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης εφέτος είχε την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να παραστή ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να το μεταφέρει στην επικράτεια της Ελλάδος συνοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, κατά την διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίῳ Πάσχα, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως απηύθυνε εγκάρδιο αναστάσιμο χαιρετισμό προς τους παρισταμένους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας, μεταφέροντας παράλληλα το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας που πηγάζει από τον Πανάγιο Τάφο του Αναστάντος Χριστού.