(Δελτίο Τύπου) O Εσπερινός της Αγάπης εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά

Photo Gallery

O Εσπερινός της Αγάπης, τελέστηκε πρωί της Κυριακής του Πάσχα, μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών και όλοι οι Ιερείς της επαρχίας μας που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης αφού ενεδύθησαν τα άμφια τους στο Επισκοπείο, ξεκίνησαν την πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό προηγουμένωντου Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους, των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….» και των πιστών.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρέστησαν πλήθος πιστών, ενώ τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τη βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με επικεφαλής τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο και τον Λαμπαδάριο του Ναού Μουσικολογιώτατο κ. Ραφαήλ Ασδρέ χοράρχη της Βυζαντινής χορωδίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Δαμασκηνός ο Στουδίτης».

Το κατά Ιωάννην Ιερό Ευαγγέλιον του Εσπερινού διαβάσθηκε από τον Επίσκοπό μας και από τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, σε 12 γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές την Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ρουμάνικη, Σέρβικη, Ρώσικη, Ομηρική, Λατινικά, Εβραική και Αλβανική διάλεκτο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στο νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, καθώς και στα γεγονότα και τις εμπειρίες που βίωσε κατά την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου παρευρέθηκε κατά την τελετή της Αφής του Αγίου και Ανέσπερου Φωτός, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία ζωής και μοναδική.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αντάλλαξε τις καθιερωμένες πασχάλιες ευχές με τους τοπικούς άρχοντες και τους πιστούς ενώ διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, ευχόμενος το «Χριστός Ανέστη».