(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις το Ι. Ησυχαστήριο της Παναγίας του Άξιον Εστί - Μεσσαίου

Photo Gallery

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ε.έ, το απόγευμα εις το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας του Άξιον Εστί – Μεσσαίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, της εορτής του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Ιερό Ησυχαστήριο φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της εφεστίου εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, το πρωτότυπο της οποίας ευρίσκεται εις το Καθολικό του Πρωτάτου στις Καρυές Αγίου Όρους.

Προ της τελέσεως του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, η λιτανεία της Εικόνος επ’ ευκαιρία της αναμνήσεως της ελεύσεως Της, εις την Ιερά Μονή ακριβώς πριν από ένα έτος, την οποία συνόδευαν τιμητικώς αντιπροσωπία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» και την μετέφεραν την εικόνα στο εσωτερικό του μοναστηριού, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές στολές, ενώ τα κορίτσια του συλλόγου την έραναν με ροδοπέταλα.

Στο γεμάτο από προσκυνητές Καθολικό της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της συντόμου ομιλίας του αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος του Άξιον Εστί και τέλος συνεχάρη την Γερόντισα Ευφημία για το έργο που επιτελεί με την αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας