(Δελτίο Τύπου) To Θερινό Σχολείο, μια συγκροτημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Θερινό Σχολείο, μια συγκροτημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που καθιερώθηκε ως θεσμός για την περιοχή του Λαγκαδά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου.

Οι άξονες στους οποίους κινείται ο θεσμός του θερινού σχολείου είναι η περιβαλλοντική αγωγή των μαθητών, η παρουσίαση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαγκαδά και την Προστατευόμενη Περιοχή, και η προσέγγιση στον πολιτισμό, τη λαογραφία και το φαινόμενο της γεωθερμίας (θερμαλισμός).

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το φετινό πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου, στο οποίο θα συμμετέχουν 50 μαθητές από τις σχολικές μονάδες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Φέτος θα κινηθούμε στα ορεινά άκρα του Εθνικού Πάρκου με στόχο την ανάδειξη μιας διαφορετικής πλευράς της περιοχής. Συγκεκριμένα:

• Τετάρτη 26 Ιουνίου: Άφιξη στο Βερτίσκο και εγκατάσταση στις δημοτικές κατασκηνώσεις της περιοχής. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τις νερομάνες του Βερτίσκου, το μουσείο του χωριού και τον εκθεσιακό χώρο ξυλόγλυπτων του κ. Αδάμ Δράγα. Το απόγευμα, στο αμφιθέατρο των κατασκηνώσεων, θα πραγματοποιηθεί μια ημερίδα για την παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου και των περιβαλλοντικών εργασιών των μαθητών.

• Πέμπτη 27 Ιουνίου: Αναχώρηση από τον Βερτίσκο με προορισμό τον Ασκό όπου στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία θα κάνουμε ένα υπαίθριο πικ-νικ με θέα τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Ακολουθεί επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του Σοχού και ελεύθερος χρόνος για ψυχαγωγία. Στη συνέχεια η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά-Λητής και Ρεντίνης θα παραθέσει γεύμα για τους επισκέπτες. Τελικός προορισμός του Θερινού Σχολείου είναι τα Λουτρά Λαγκαδά όπου οι μαθητές θα ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του θερμαλισμού και θα έχουν πολύ χρόνο να απολαύσουν την εξωτερική πισίνα των λουτρών.

Φορείς συνδιοργάνωσης:

• Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
• Δήμος Λαγκαδά και την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος- Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας
• Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης
• Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
• Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
• Όμιλος «Φίλοι της Φύσης»


Ιωάννα Υφαντίδου
Υπεύθυνη τμήματος Ενημέρωσης-Πληροφόρησης & Γραφείου Τύπου
23940-24553