(Δελτίο Τύπου) Εόρτιες εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία των έντεκα ετών της ελεύσεως του αντιγράφου της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας, στον Ι.Ν Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Photo Gallery

Επί τη ευκαιρία των έντεκα ετών της ελεύσεως του αντιγράφου της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας εκ της νήσου της Τήνου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η ενορία του Περιβολακίου διοργανώνει την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του θαυμαστού αυτού γεγονότος.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Περιφορά  της Εικόνος της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Περιβολακίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου παρουσία των Βουλευτών της Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη και της Δημ.Αρ. κα Αικατερίνης Μάρκου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Λαγκαδά, του Προέδρου της Κοινότητος Περιβολακίου κ. Αθανασίου Ζάρβαλη, του Διοικητου της 194 MLRS Αντισυνταγματάρχη κ. Ιωάννη Μουστάκη, εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου του Περιβολακίου ενδεδυμένους με τις παραδοσιακές του στολές καθώς και πλήθος κόσμου και προσκυνητών από διάφορα μέρη της επαρχίας μας. 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου ε.έ., τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Ναό Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης επίδωσε το οφίκιο του Αρχιμαδρίτου στον Ιερομόναχο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Σπυρίδωνα Τσιούνη, ενώ παράλληλα τίμησε για την προσφορά και την άριστη συνεργασία που είχε με την Τοπική μας Εκκλησία όλο αυτό το διάστημα της παραμονής του στην επαρχία του Λαγκαδά τον Διοικητή της 194 MLRS Αντισυνταγματάρχη κ. Ιωάννη Μουστάκη.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Κρικρής, Γραμματεύς του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος και αναφερόμενος στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή  της Θεραπείας των Γεργεσινών  τόνισε τις περιπτώσεις τις οποίες μέσα στην σύγχρονη ζωή μας κυριαρχεί το δαιμονικό πνεύμα με όλες τις καταστροφικές επιπτώσεις του όταν διώχνουμε τον Χριστό από την ζωή μας και γενόμεθα απόδημοι της χάριτος Του. 

Μέσα στην Εκκλησία συνέχισε ο π. Πλάτων, ο άνθρωπος βρίσκει το πραγματικό νόημα και σκοπό της ζωής του, συμμετέχει στις αγιαστικές της πράξεις αξιοποιεί τα χάρισμα που του έδωσε ο Θεός και βιώνει στην καθημερινότητα το θέλημα Του. Απολαμβάνει δε, την αγάπη και την θαλπωρή της οικογένειας του Θεού συμβάλλοντας στην ενότητα της, της οποίας εκφραστής και εγγυητής είναι ο Επίσκοπος προς τον οποίον οφείλουμε κλήρος και λαός υπακοή, σεβασμό και τιμή. 

Τελειώνοντας προέτρεψε του πιστούς να συνειδητοποιήσουμε ο καθένας ξεχωριστά τις ευθύνες που έχουμε έναντι τις επελθούσης κρίσεως ιεραρχώντας τις αξίες και θέτοντας προτεραιότητες απαραίτητες για την προσωπική, κοινωνική και πνευματική καταξίωση και εθνική επιβίωση μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας