(Δελτίο Τύπου) Eις πρεσβύτερον χειροτονίαν του π. Ανέστη Μιχαηλίδη, στον I.N. Παναγίας Ρευματοκρατούσης και Αποστόλου Θωμά - Γεφύρας

Photo Gallery

Την Κυριακή 18 Αυγούστου ε.έ. μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκινήσεως και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονίαν του πατρός Ανέστη Μιχαηλίδη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρευματοκρατούσης και Αποστόλου Θωμά Γεφύρας.

Κατά τον χειροτονητήριό του λόγο ο π. Ανέστης αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη κ. Δημήτριο, εν συνεχεία με βαθιά συγκίνηση απεύθυνε λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την πολύτιμον προσφορά του κατά τα νεανικά του χρόνια, κατευθύνοντας τα βήματά του προς τον Χριστό και την Αγία Αυτού Εκκλησία.

Ο νεοχειροτονηθής τόνισε ότι εισήλθε στον Γεώργιο του Χριστού για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί. Ακόμη ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα και Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, αρχιμ. π. Μάξιμο Κυρίτση, καθώς και την οικογένειά του.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίο, με συγκίνηση αναφέρθηκε στην αφετηρία της διακονίας του εν τη Εκκλησία, η οποία άρχισε από τον Ναό της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης στον οποίο από παιδικής ηλικίας διακονούσε το Ιερό αναλόγιο ενώ από το έτος 1975 υπηρέτησε πέραν της κατηχήσεως και το Θείο Κήρυγμα. Στον Ναό της Παναγίας ο Σεβασμιώτατος είχε κάνει το πρώτο του κήρυγμα και σήμερα στον ίδιο Ναό ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ανέστη ο οποίος είναι καρποφορία του ιεραποστολικού έργου της εποχής εκείνης. Ευχήθηκε επικαίρως στον π. Ανέστη Μιχαηλίδη μέσα σε κλίμα πάνδημης συμμετοχής και ιεράς κατανύξεως.