(Αναδημοσίευση) Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Γουμενίσσης

Δελτίο Τύπου εκ της Ι.Μ. Γουμενίσσης

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε επί τριήμερον η Κοίμηση και η Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιερά Της Μονή στη Γουμένισσα. ‘Ολο το εορταστικό τριήμερο προΐστατο των πανηγυρικών συναξεων ο Σεβ. κ. Δημήτριος. Κατά την ακροτελεύτιο ημέρα συμμετείχαν στην εορτή με οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας χειροτονήθηκε εις διάκονο από τον ως άνω Ιεράρχη ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης Ανέστης Μιχαηλίδης.

Ως είθισται κάθε χρόνο στό τέλος της θείας λειτουργίας, η τοπική εκκλησία βραβεύει δια του ποιμενάρχου της, ανθρώπους που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Φέτος βράβευσε τον αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς και στο πρόσωπό του το τμήμα ασφαλείας και το υπόλοιπο προσωπικό για την «επιτυχή διάσωση της δυστυχούσης κοινωνίας μας από την κακουργηματική δράση εγκληματικής οργανώσεως παραχάραξης και κυκλοφορίας πολύ μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων, μιας υποθέσεως σοβαρότατης, δεύτερης ανά τον κόσμο και πρώτης ανά την Ευρώπη».

Στο τέλος ακολούθησε η περιφορά της εικόνος της Θεομήτορος. Πλήθη πιστών και από την ευρύτερη περιοχή συνόδευσαν ευλαβικά την εικόνα της Παναγίας.