(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου εις το Ι.Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» - Ηρακλείου

Photo Gallery

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της μεγάλης Θεομητορική εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου εις το Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» στο Ηράκλειο Λαγκαδά, το απόγευμα του Σαββάτου της 7ης Σεπτεμβρίου ε.έ.

Κατά την διάρκεια του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, της Δη.Μαρ. κα Αικατερίνη Μάρκου και των Αν.Ελλ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου και Περιβολακίου, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού Ξηράς καθώς και πλήθος Πιστών οι οποίοι κατέκλισαν τον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος περιμένοντας με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Περπατούσης η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα της Μητροπόλεως μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό πλαίσιο του Προσκυνήματος της Παναγίας της Περπατούσης, όπου σύμφωνα με την παράδοση κατά το παρελθόν υπήρχε μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία, το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Μουσουλμάνους. Αναφερόμενος στην σημερινή εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τόνισε ότι αν η γέννηση του κάθε ανθρώπου γεμίζει από χαρά το κάθε σπίτι, η γέννηση της Παναγιάς γέμισε και γεμίζει χαρά σε όλους του ανθρώπους σε ολόκληρη την Οικουμένη ταυτόχρονα, γιατί η Παναγία μας είναι εκείνη που ανεδείχθη η τροφός της ζωής φέρνοντας στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό που είναι η Ζωή και η Ανάστασις ημών. Η Παναγία μας στην οποία καταφεύγουμε και ελπίζουμε, αποτελεί το στήριγμα και την αψευδή ελπίδα του καθενός μας γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ότι Εκείνη ήταν η πρώτη που έδειξε το πλήρωμα και την κορύφωση της ταπείνωσης μέσα από την υπακοή Της στο Θείο Θέλημα του Θεού.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέσθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Περπατούσης, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας του Ηρακλείου. Την Εικόνα έφεραν ανά χείρας στρατιώτες, ενώ τιμητικό άγημα του Στρατού Ξηράς απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Λαγκαδά καθ’ όλη τη διάρκεια της Λιτανείας συμβάλλοντας και αυτή με τον δικό της τρόπο στις εόρτιες εκδηλώσεις του Ιερού Προσκυνήματος της Μητροπόλεως μας, στο οποίο αξίζει να αναφέρουμε ότι καθημερινά προσφεύγουν πλήθος πιστών για να λάβουν δύναμη από την χάρη της Παναγίας μας, που είναι η ανάπαυση και η παρηγοριά του καθενός μας.