(Δελτίο Τύπου) Πρώτη Ιερατική Σύναξη του νέου Εκκλησιαστικού έτους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Photo Gallery

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου ε.έ., η πρώτη Ιερατική Σύναξη του νέου Εκκλησιαστικού έτους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης μετά την καθιερωμένη προσευχή, απηύθυνε προς όλους λόγια αγάπης και πατρικές ευχές εν’ όψη του νέου εκκλησιαστικού έτους, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τους ιερείς των ενοριών. Ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους ιερείς για το έργο τους κατά το απελθόν Εκκλησιαστικό έτος, τονίζοντας την ποιμαντική σχέση που πρέπει να έχει ο ιερέας, μέσα από την εξατομικευμένη προσωπική επαφή με τον πλησίον του για την άμεση αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων. Αναφέρθη εκτενώς στα προγράμματα μετεκπαιδευτικών σπουδών που θα λάβουν χώρα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος στην Διεθνή ΑκΑκολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχία μας, ενώ η Ιερατική Σύναξη έκλεισε με γεύμα όπου παρετέθει στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.αδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», ενώ κατέληξε αναλύοντας θέματα γενικού Ιερατικού ενδιαφέροντος, με περιεχόμενο τις ποιμαντικές ευθύνες και τη στάση του Ιερέως στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσεως που διανύουμε. Τέλος προέτρεψε όλους να εργαστούν και να ασκήσουν τα πνευματικά τους καθήκοντα με περισσότερο ζήλο και αγάπη προς τον πλησίον και τους εμπερίστατους συναθρώπους μας που λόγω των πολλών δυσκολιών και ποιμαντικών αναγκών αναφύονται καθημερινώς.

Τέλος, ενημέρωσε τους ιερείς για τις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη επί τῇ ευκαιρία της επετείου των δύο ετών από τη ανερεύση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας στις 11 Σεπτεμβρίου, την άφιξη του Τιμίου Σταυρού από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου – Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Μελλισωχωρίου, στις 13 Σεπτεμβρίου καθώς και στις λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν προς τιμήν της προσφάτου Αγιοκαταταχθέντων των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχία μας, ενώ η Ιερατική Σύναξη έκλεισε με γεύμα όπου παρετέθει στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης επίδωσε προς όλους τους Ιερείς, το τελευταίο εκδοθέν πόνημα του με τίτλο: «Διήλθε Διακονών Χριστού το Γεώργιον», το οποίο αναφέρετε στην ζωή και το έργο του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, του από Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμονος Β’ (Χρυσοφάκη), που συνέγραψε επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από της οσιακής κοιμήσεως του, καθώς και την τελευταία έκδοση του εκκλησιαστικού περιοδικού της Μητροπόλεως μας «Ορθόδοξα Μηνύματα», το οποίο είναι αφιερωμένο και αυτό στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄, διότι ο αείμνηστος Ιεράρχης συνδεόταν πνευματικά με την επαρχία του Λαγκαδά, εκ της τότε θέσεως του ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1951-1953.