(Δελτίο Τὐπου) Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014 

Photo Gallery

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της περιοχής του Λαγκαδά, συνοδευόμενος από κληρικούς αλλά και τον Δήμαρχο Λαγκαδά,κ. Αναστασιάδη Ιωάννη.

Συγκεκριμένα, επεσκέφθη το 1ο , 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο του Λαγκαδά καθώς και το 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, και το ΕΠΑΣ Λαγκαδά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά κυρίως τους μαθητές μετέφερε τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν χαρά, υγεία, δύναμη αλλά και διάθεση, ώστε να αποκομίσουν περισσότερα πράγματα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Καλωσόρισε τα παιδιά της Πρώτης Δημοτικού αλλά και του Νηπιαγωγείου και τα προέτρεψε να είναι  όλα αγαπημένα μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουν μία κοινωνία αγάπης και αλληλοβοηθείας, τονίζοντας ότι με την ευλογία του Θεού θα έχουν όλες τις ευλογίες και όλα τα καλά που χρειάζονται στο ξεκίνημα αλλά και στην πορεία αυτής της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Ιερά Μητρόπολις είναι πάντοτε δίπλα στα παιδιά για ό,τι χρειαστούν  υπογραμμίζοντας πως η Εκκλησία είναι η φιλόστοργος Μητέρα που ανοίγει την αγκαλιά της για όλους τους ανθρώπους, για όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως για την πιο ευαίσθητη ηλικία που είναι αυτή των παιδιών. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε πως ο καθένας μπορεί να έχει πολλούς φίλους στη ζωή του αλλά ο καλύτερος φίλος που μπορεί να έχει κανείς, είναι ο Ιησούς Χριστός, τον Οποίο μπορούμε να επικαλούμαστε και να έχουμε πάντοτε κοντά μας μέσα από την προσευχή και τον αγαθό λογισμό και μέσα από τα έργα της αγάπης που ο καθένας καλείται να βιώνει στην καθημερινότητα της ζωής του. 

Παράλληλα, ανήγγειλε τόσο την έναρξη της διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, όσο και την έναρξη του νέου κύκλου σπουδών στις Σχολές Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Αγιογραφίας, που θα πραγματοποιηθούν στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα».

Τέλος, ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ε.έ. θα έχουμε την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου - Μελισσοχωρίου και εν συνεχεία το Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ε.έ., θα μεταβεί εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, προσεκάλεσε  δε τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία και να προσκυνήσουν το Πανσεβάσμιο Ιερό Ξύλο.