(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη ομάδας προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου

Photo Gallery

Ομάδα προσκυνητών της Ιεράς Μητρόπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Ζέρβα εκ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Αγίου Προδρόμου επισκέφτηκαν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ε.έ. την Ιερά μας Μητρόπολη.

Τα μέλη των προσκυνητών έγιναν δεκτά με ιδιαίτερη χαρά από τον Σεβασμιώτατο Μητρόπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη στην Αίθουσα της Μητροπόλεως, όπου αφού τα καλωσόρισε στην Ιερά μας Μητρόπολη, αναφέρθηκε σύντομα στη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία της επαρχίας μας, κάνοντας εκτενή λόγο για την τιμή των Αγίων και για τα χρονικά της ευρέσεως των Σεπτών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Κυράννης και Ακυλίνης-Αγγελίνης, τα οποία και ύστερα από 249 έτη επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής της Αγίας το Ζαγκλιβέρι, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και διάφορα θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος.

Κατόπιν και μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως καθώς και το προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης. Εν συνεχείας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων όπου και προσκύνησαν ένα από τα παλαιότερα αντίγραφα της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Καζάν ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και της Διεθνούς Ακαδηιμάις Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος. Τέλος, επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου ανευρέθηκαν τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης – Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης, καθώς επίσης είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας.