(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου - Πολυδενδρίου

Photo Gallery

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της ενορίας του Πολυδενδρίου προεξήρχε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη των Θεοφόρων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, καθώς και την μνήμη των Αγίων Κάρπου, Παπύλου Αγαθοδώρου και Αγαθονίκης των μαρτύρων και της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθη στο Θεολογικό νόημα και περιεχόμενο της παραβολής του Σπορέως τονίζοντας πως είναι αναγκαίο ο καθένας μας να δημιουργεί στην καρδιά του τις προϋποθέσεις εκείνες, για τον εκαντοταπλασιασμό της καρποφορίας του λόγου του Θεού, έκανε επίσης εκτενή αναφορά στους Βίους και το μαρτύριο των Αγίων Δημητρίου και Χρυσής της Νεομάρτυρος ενώ μνημόνευσε και τους υπερμάχους της πίστεως μας, τους Πατέρες που συγκρότησαν την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο η οποία πραγματοποιήθηκε το 787 μ.Χ. στον Ναό της του Θεού Σοφίας της Νίκαιας της Βιθυνίας οι οποίοι μεταξύ των άλλων διατύπωσαν και τον όρο, στον οποίο περιλαμβάνεται η Ορθόδοξη διδασκαλία περί τιμητικής προσκύνησης των εικόνων αναφέροντας «η γαρ της εικόνος τιμή έπι το πρωτότυπον διαβαίνει”, και ο προσκυνών την εικόνα, προσκυνεί εν αυτή του εγγραφομένου την υπόστασιν».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον Ιερομόναχο π. Παρθένιο Παπαδόπουλο, καθώς επίσης και το οφίκκιο του Οικονόμου στον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου–Πολυδενδρίου π. Βασίλειο Γκανά.

Εν συνεχεία στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Αγίου Δημητρίου η οποία ήταν γεμάτη από παιδιά όλων των ηλικιών, με την συνοδεία των γονέων τους, τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει όλων των βαθμίδων των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας του Πολυδενδρίου.