(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη των υπεύθυνων για τα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ουκρανία μαζί με ομάδα προσκυνητών της Ιεράς Μητρόπόλεως Chernigov της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Photo Gallery

Όλοι οι υπεύθυνοι των πρακτορείων που ασχολούνται  με τα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ουκρανία μαζί με ομάδα προσκυνητών της Ιεράς Μητρόπόλεως Chernigov της Εκκλησίας της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Βλαδίμηρου επισκέφτηκαν την Δευτέρα 04 Νοεμβρίου  ε.έ. την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία  κληρικών και λαϊκών προσκυνητών έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη χαρά από τον Σεβασμιώτατο Μητρόπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη στην Αίθουσα της Μητροπόλεως, όπου αφού τους καλωσόρισε στην Ιερά μας Μητρόπολη, αναφέρθηκε σύντομα στη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία της επαρχίας μας, κάνοντας εκτενή λόγο για την τιμή των Αγίων και ιδιαίτερα για τους Αγίους Ακάκιο και Δαμασκηνό τον Στουδίτη, Επισκόπους Λητής και Ρεντίνης καθώς και για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Τέλος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό της παλαιάς επισκοπής Λητής και Ρεντίνης. 

Κατόπιν και μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής οπού και προσκύνησαν την εφέστιο και θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, αντίγραφο της οποίας επέδωσε σε όλους τους προσκυνητές ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης. Εν συνεχεία μετέβησαν εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά οπού και προσκύνησαν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου ανευρέθηκαν τα σεπτά και χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης – Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης, καθώς επίσης είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας.

 Συνεχίζοντας την επίσκεψη τους μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων όπου και προσκύνησαν ένα από τα παλαιότερα αντίγραφα της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Καζάν ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και της Διεθνούς Ακαδηιμάις Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». 

Τέλος, κλείνοντας την επίσκεψη τους στην επαρχία μας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν  τα Σεπτά και Ιερά Λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου – Περιβολακίου, ενώ ξεναγήθηκαν στο Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως καθώς και το προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης.