(Δελτίο Τὐπου) Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Photo Gallery

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου - Περιβολακίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως δια το νόημα της σημερινής εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αφού συνεχάρη τον ομιλητή κ. Ασδρέ Γεώργιο, ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέδραμε εις το ιστορικό παρελθόν της φυλής και του γένους μας, ανεφέρθη εκτενώς στη σημερινή εορτή, οπού μεταξύ των άλλων έκανε λόγο δια την μεγάλην ημέραν κατά την οποίαν προαναγγέλλεται η έλευσις του Χριστού.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης τόνισε πως ο ναός του Σολομώντος είχε κτιστεί από τα πολυτιμότερα αγαθά, και η Παναγία μας είναι το πρόσωπο εκείνον το οποίο αποτελεί το αγιότερο, το αγνότερο, το καθαρότερο, το ιερότερο πρόσωπο που αναδεικνύεται Θεού κατοικητήριο. Γίνεται η ίδια θεοχώρητος ναός για να μπορέσει ο καθένας από εμάς να γίνει ναός θεοχώρητος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης υπεγράμμισε ότι το σώμα του κάθε ανθρώπου είναι ένας ναός, είναι ιερό, είναι άγιο και έτσι πρέπει να το βλέπουμε και έτσι πρέπει να το τιμούμε και έτσι να το σεβόμεθα, ως ναό δηλαδή μέσα στον οποίο μπορεί να κατοικήσει ο ίδιος ο Θεός αλλά μπορεί να κατοικήσει και ο διάβολος, όταν ο χώρος της ψυχής, ο χώρος της καρδίας δεν έχει την ευπρέπεια εκείνη η οποία αποτελεί προϋπόθεση δεκτικότητας της χάριτος.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ετελέσθη Δοξολογία επί τῇ ευκαιρίᾳ της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίᾳ των Τοπικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλεως, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη και τον Διοικητή της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Κουλούρη Θεόδωρο. Κατόπιν, ακολούθησε κατάθεσις στεφάνου στο Ηρώον του Λαγκαδά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας