(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου - Αυγής

Photo Gallery

Την Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των Ναούμ του Προφήτου, Φιλάρετου του Ελεήμονος και Θεοκλήτου Αρχιεπισκόπου Λακεδαιμονίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου-Αυγής, στον οποίο άρχισαν οι εόρτιες εκδηλώσεις με την έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως εις την περιοχήν. Το Ιερόν Λείψανο εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς ημών Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης ανεφέρθη εκτενώς στο θεολογικό νόημα και περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής επισημαίνοντας ότι στην καρδιά του τυφλού της ευαγγελικής περικοπής υπήρχε άσβεστη και φωτεινή η ελπίδα για την σωτηρία του, αυτή η ελπίδα και αυτή η βεβαία πίστις, του έδωσε την δύναμη να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, που προήρχοντο ακόμη και από αυτούς που πλησίαζαν τον Ιησού Χριστό. Ξεπέρασε την περιφρόνηση, ξεπέρασε τα εμπόδια όλων και έφτασε στον Κύριο τον οποίον αποκαλούσε Υιόν Δαβίδ, επίκλησις που εκφράζει απόλυτα την επισήμανση ότι ο τυφλός γνώριζε ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου, επομένως και Εκείνος που τον ίδιο θα οδηγήσει στην σωτηρία χαρίζοντας του την ίαση.

Η θεραπεία της τυφλότητος δεν είναι το μόνο γεγονός για το οποίο η ευαγγελική περικοπή μας ομιλεί αλλά κυρίως είναι η επιβράβευση της πίστεως του τυφλού ο οποίος και την ίαση των οφθαλμών του λαμβάνει και την σωτηρία της ψυχής του κερδίζει. Έτσι και εμείς όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος πρέπει να έχουμε σταθερά και ακλόνητο πίστη στον Ιησούν Χριστόν που είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος Άνθρωπος και είναι ο μόνος που μπορεί να μας σώσει και μπορεί να μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών μας. Η ελπίδα μας στο πρόσωπο Του δεν πρόκειται να διαψευσθεί αρκεί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλους εκείνους που δημιουργούν τα εμπόδια της επικοινωνίας και συναντήσεως μας με τον Κύριο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης ετόνισε πως για να δούμε το φώς της αληθείας και να ζούμε μέσα σε αυτό, χρειάζεται να πορευόμαστε με πίστη. Αυτή η πίστις θα μας οδηγήσει τελικώς στη σωτηρία και τη λύτρωση.

Συνεχάρη επίσης την τοπική κοινωνία της ενορίας δια την αθρόα συμμετοχή της, με επικεφαλίς τον εκ της ενορίας καταγόμενο βουλευτή κ. Σάββα Αναστασιάδη καθώς επίσης και την παρουσία των παιδιών που με τις παραδοσιακές στολές και με την Ελληνική σημαία έδωσαν το παρόν τους για να δηλώσουν στον Σεβασμιώτατο ότι έχουν την ηθική βεβαιότητα ότι αποτελούν την συνέχεια ενός ιστορικού και ενδόξου παρελθόντος, που τους δίδει την δυνατότητα να προσδοκούν για το μέλλον τα καλύτερα και για τον τόπο αλλά και γαι την κοινωνία και για την πατρίδα μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας