(Φωτογρ. Υλικό) Αρχιερατικός Εσπερινός με τις κυρίες του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής

Photo Gallery

Η ομάδα των κυριών μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Μητρόπολη Λαγκαδά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως το Εκκλησιαστικό Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως.

 Εν συνεχεία μετέβησαν εις τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου ανευρέθηκαν τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης – Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης, καθώς επίσης είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν  την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας και να παρακολουθήσουν τον Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου οπού και τους ομίλησε επικαίρως, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Λαγκαδά.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επίδωσε ως αναμνηστικό της επισκέψεως τους βιβλίο με το σύντομο βίο των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης, καθώς επίσης και αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού της ιεράς Μητροπόλεως εις την μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα του Β΄ (Χρυσοφάκη).  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας