(Φωτογρ. Υλικό) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού

Photo Gallery

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τῇ εορτῇ του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας, του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών.

Κατά την διάρκεια του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, παρέστησαν πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως, ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαγκαδά κ. Αστέριος Σισκούδης, καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον λαοφιλή και πολυαγαπημένο προστάτη της κωμοπόλεως των Λαγυνών και να ασπασθούν την Θαυματουργό Εικόνα και το Σεπτό Λείψανό του Αγίου Νικολάου που ετέθη σε προσκύνηση.

Κατά την ομιλία του ο Σεβαμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος και θεωρείται ο προστάτης των Ναυτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξε Άνθρωπος του Θεού, πρότυπο Ποιμένος και Ιεράρχου, ιδρύοντας νοσοκομεία και διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα για τους άπορους και τους φτωχούς.

Είχε υψηλό χριστιανικό φρόνημα εμψυχώνοντας τους Χριστιανούς, ενώ παράλληλα υπήρξε και κήρυκας της μετανοίας και της αγάπης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε την καίρια και αποφασιστική συμβολή που είχε ο Άγιος Νικόλαος κατά την διάρκεια της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε το 325 μ.Χ στη Νίκαια της Βιθυνίας, καταπολεμώντας τις διδασκαλίες του Αρείου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιωάννου, ενώ εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λειτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου εις τους κεντρικούς δρόμους των Λαγυνών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας