(Δελτίο Τύπου) Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκορνιοκαρλοβικίου κ.κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Σερβίας) στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, πραγματοποίησε την Δευτέρα 9 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ. ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκορνιοκαρλοβικίου κ.κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Σερβίας).

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκορνιοκαρλοβικίου κ.κ. Γεράσιμος, κατά την διάρκεια της επισκέψεως έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση τους αυτή οπού μεταξύ των άλλων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από σύγχρονους προβληματισμούς, εκκλησιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Εν συνεχεία, ο Επίσκοπος  Γκορνιοκαρλοβικίου, ξεναγήθηκε στους χώρους των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μνημεία και ιερούς χώρους της Μητροπόλεώς μας, όπως τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου προσκύνησε την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισας, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων, όπου φυλάσσεται ένα από τα παλαιότερα αντίγραφα της Παναγίας του Καζάν, ξεναγήθηκε στους χώρους της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως μας.

Επισκέφτηκε και προσκύνησε  επίσης τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά της Αγίας καθώς επίσης και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου ανευρέθηκαν  τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης. 

Τέλος, μετέβη εις την ενορία της Λητής, όπου προσκύνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και Ζωοδόχου Πηγής, θαύμασε μέρος των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της ενορίας της Λητής, οπού φυλάσσονται στο νέο Κειμηλιαρχείο αυτής, ενώ  παράλληλα ενημερώθηκε και για τις πρόσφατες εόρτιες εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη, προς τιμήν της Επισήμου Αγιοκατατάξεως στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας των Αγίων Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας